Etape 8

SURFERLIV & VILD NATUR
VORUPØR - HANSTHOLM

Allerede på turen fra Agger Tange til Vorupør har du befundet dig i Nationalpark Thy og på 8. etape kan du opleve endnu mere af parken. Nationalpark Thy blev udpeget i 2007 som den første danske nationalpark. Naturen her er noget helt særligt, og området er også kendt som Danmarks største vildmark. Nationalparken strækker sig fra Agger Tange til Hanstholm.

Etapen begynder i Vorupør og fortsætter gennem det smukkeste klitlandskab og -plantager, inden du når til Klitmøller. Her vil du, alt afhængigt af vejr og vind, ofte finde folk i våddragter, der boltrer sig i bølgerne, mens de lokale fiskere trækker deres små joller og kuttere op på stranden. Som noget særligt kan du se de hvide kalksten stablet på stranden ud for Hummerhuset. Stenene stammer fra et kalkrev lige ud for kysten.

Fra Klitmøller fortsætter turen gennem klitlandskabet op mod Hanstholm. Undervejs har du mange steder de flotteste havkig gennem klitterne, og i hedeområdet finder du Hanstholm Vildtreservat, hvor du kan være heldig at se store flokke af krondyr. Her og der gemmer bunkere fra Anden Verdenskrig sig som små huler i klitlandskabet.

.

LÆNGDE

26 km

UNDERLAG

17 km asfalt
9 km grus

BYER

PÅ ETAPEN

Vorupør

14 km

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim.
^
Klitmøller

12 km

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim.
Hanstholm

FIND VEJ

Klik på kortet og se ruten. På kortet kan du også finde overnatning, restauranter, cykelreperation og meget mere. 

Klik på ikonet med de 9 prikker for at finde dine favorit steder langs med Vestkystruten. 

Ruten kan også downloades som GPS ved at klikke på pilen i venstre side og vælge det format der passer dig.

VORUPØR

Vorupør er et autentisk lille fiskerleje, hvorfra der har været drevet kystfiskeri gennem flere hundrede år. I Vorupør
er der gode muligheder for at shoppe, og på den store strandterrasse ud mod havet kan du spise is og få en bid mad. Vorupør er en del af Cold Hawaii, så når vinden er
i det rigtige hjørne, er der masser af aktivitet på havet, der samtidig giver spændende oplevelser for tilskuerne på land. I Vorupør findes også et flot havbad, som er tilgængeligt for alle, og hvor badesikkerheden er i top. Fra Vorupør er det muligt at følge Panoramarute 411.

Flere Highlights

overnatning

Praktisk information

Find mere at opleve

Thisted

www.visitnordvestkysten.dk

Thy Turistbureau, Jernbanegade 29, 7700 Thisted

Langtidsparkering

Vorupør, Hawblink (uden for byen), 7700 Thisted

Rejse til og fra

Thisted Station

Tog til/fra Struer. www.arriva.dk 

Herfra forbindelse til resten af landet. www.dsb.dk 

Bus til Vorupør / Klitmøller

www.nordjyllandstrafikselskab.dk