Etape 3

STORBY OG KRONDYR
ESBJERG - HENNE STRAND

Efter besøget i Esbjerg fortsætter turen nordpå forbi den flotte skulptur ”Mennesket ved Havet”, som du faktisk ikke kan undgå at lægge mærke til. I Hjerting er strandpromenaden et hyggeligt stop.
Du passerer nu et par mindre byer, inden du i Tarp drejer af, fortsætter henover Tarphagebroen og kører et stykke vej med smuk udsigt over Ho bugt og Nationalpark Vadehavet. Lige før Oksbøl passerer du et par nedlagte grusgrave, der i dag blinker som strålende søer i landskabet.

I Oksbøl er der mulighed for at proviantere, inden du drejer mod vest og kører på asfaltvej gennem Oksbøl Skydeterræn til Vejers Strand. Herfra køres skiftevis gennem skov og de smukkeste klitlandskaber. På denne strækning er der gode chancer for at opleve krondyr. Stands gerne ved de tilsandede ege i Kærgård Klitplantage eller ved Filsø.

Turen til Henne Strand er en mindre afstikker, men bestemt de få ekstra kilometer værd. I denne hyggelige kystby kan du både spise en is, nyde solnedgangen og eventuelt overnatte.

Efter Oksbøl kan du cykle en dejlig omvej på ca. 25 kilometer med store attraktioner som belønning: Danmarks vestligste punkt, Horns Rev og Blåvandshuk Fyr, samt ikke mindst det internationalt prisbelønnede Tirpitz-museum i udkanten af Blåvand. Hvis der er åbent, kan du skyde genvej tilbage til Vestkystruten på grusvejen fra Blåvand til Vejers over Kallesmærsk Skydeterræn.

.

LÆNGDE

46 km

UNDERLAG

3 km grus
43 km asfalt

BYER

PÅ ETAPEN

ESBJERG

9 km

^
HJERTING

17 km

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim.
^
OKSBØL

11 km

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim.
^
VEJERS

15 km

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim.
HENNE

FIND VEJ

Klik på kortet og se ruten. På kortet kan du også finde overnatning, restauranter, cykelreperation og meget mere. 

Klik på ikonet med de 9 prikker for at finde dine favorit steder langs med Vestkystruten. 

Ruten kan også downloades som GPS ved at klikke på pilen i venstre side og vælge det format der passer dig.

ESBJERG BY & HAVN

Esbjerg er Danmarks femtestørste by og kendt som en dynamisk og driftig by. I byen finder man et bredt udvalg af shopping, restauranter, kultur og oplevelser. Byen summer af liv i og omkring gågaden, Kongensgade. Esbjerg Havn er i dag den primære service- og forsyningshavn til den danske olie- og gasindustri og en af verdens største udskibningshavne for vindmøller. Fra Esbjerg Vandtårn er der en flot udsigt over byen, havnen og Fanø.

Flere Highlights

overnatning

Praktisk information

Find mere at at opleve

Esbjerg

www.vadehavskysten.dk 
Esbjerg Turist Information 
Skolegade 33, 6700 Esbjerg 

Blåvand 

www.visitvesterhavet.dk 
Blåvand Turist Information 
Horns Bjerge 4, 6857 Blåvand 

Langtidsparkering

Esbjerg, Adgangsvejen 15-17, 6700 Esbjerg

Oksbøl, Strandvejen 2, 6840 Oksbøl

Vejers, Vejers Havvej 7, 6853 Vejers Strand 

Rejse til og fra

Esbjerg Station
Direkte forbindelse til København og resten af landet www.dsb.dk

Oksbøl Station
Tog til/fra Esbjerg og Nr. Nebel www.arriva.dk

Direkte bus til Billund Lufthavn fra Esbjerg www.sydtrafik.dk